Sabtu, 15 Januari 2011

Sekalung Bicara Ketua Pelajar SMK Telok Datok

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Alhamdulilah , segala pujian bagi Allah , Tuhan semesta alam . Syukur kehadrat llahi yang sentiasa melimpahkan ke atas hambanya. Dengan kelebihan tersebut juga memberi ruang kepada saya untuk mencoretkan sesuatu ke dalam ruangan ini.

Tahniah dan syabas saya ucapkan kepada sidang editor SMK Telok Datok tahun 2010 kerana mampu meneruskan kesinambungan tradisi, menerbitkan majalah yang sememangnya menjadi tatapan dan kebanggaan setiap warga SMK Telok Datok.

Dalam keghairahan kita memperkatakan tentang kemajuan sains dan teknologi masa kini , Harus diingatkan bahawa pelbagai dugaan mencabar yang menanti dihadapan. Bagi memastikan para pelajar sentiasa memperlengkapkan diri agar tidak hanyut dalam arus globalisasi , sekolah menengah bertaraf bestari dianggap sebagai salah satu wadah releven untuk melahirkan insan yang cemerlang dunia dan akhirat sekaligus mampu mentransformasikan dunia kearah ketamadunan yang sejati.

Justeru itu , saya mewakili warga pelajar merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada pihak sekolah kerana memberi kami peluang belajar , menonjolkan bakat dan menjadi pemimpin di SMK Telok Datok yang pastinya dapat kami adaptasikan pengalaman ini sesudah meninggalkan sekolah ini kelak.

Akhir kata dari saya , pohon berbanyak kemaafan dari seluruh warga SMK Telok Datok seandainya sepanjang menjalankan tugas terdapat sebarang kesilapan dan keterlanjuran.

Sekian , terima kasih.

Wassalam


AMIRUL FADZLIE BIN ZULKEFLI

Ketua Pelajar SMK Telok Datok

Tiada ulasan:

Catat Ulasan